Tietoa meistä

Meidän liikkeemme pyrkii rakentamaan parempaa huomista. Olemme syvästi huolestuneita nykyisestä poliittisesta tilanteesta, erityisesti jos sinimustahallitus jatkaa leikkauspolitiikkaansa. Mielestämme on välttämätöntä, että sosiaaliturvan taso nostetaan Euroopan neuvoston suositusten mukaiseksi. Me vaadimme, että eduskunnan ja hallituksen jäsenet toimivat arvojohtajina; heidän on puhuttava ja toimittava kunnioittavasti, rehellisesti ja faktoihin perustuen. On tärkeää välttää alatyylistä, pilkkaavaa ja ihmisarvoa loukkaavaa kielenkäyttöä.

Me kannatamme lakko-oikeuden säilyttämistä tärkeänä mielenilmaisukeinona. Suunnitellut leikkaukset on arvioitava uudelleen, jotta lainsäädäntö pysyy laadukkaana ja harkittuna. Päätökset eivät saisi vaikuttaa haitallisesti yhteiskunnan heikoimmassa asemassa oleviin jäseniin. Panostaminen vanhustenhoitoon on yksi keskeisistä vaatimuksistamme, sillä se on olennainen osa toimivaa yhteiskuntaa.

Me vastustamme myös epäoikeudenmukaisia veroalennuksia, jotka suosivat varakkaita ja heikentävät vähävaraisia. Valtion talouspolitiikan on perustuttava oikeudenmukaisuuteen ja tasapainoon, ei pelkästään tasaverojen korottamiseen.

Liikkeemme arvot ovat sydämemme ytimessä. Uskomme yhteisöllisyyteen, yhdessä tekemisen voimaan, yhdenvertaisuuteen, väkivallattomuuteen, heikossa asemassa olevien puolustamiseen, toisten hyväksyntään, tietoisuuteen, vaikuttamiseen ja lujana pysymiseen. Me tahdomme paremman huomisen kaikille ja pyrimme tähän joka päivä yhteisten arvojemme ohjaamina.

Liity liikkeeseemme, jos jaat arvomme ja olet huolissasi tulevaisuudestamme. Yhdessä voimme vaikuttaa ja rakentaa oikeudenmukaisempaa maailmaa. Ota rohkeasti yhteyttä saadaksesi lisätietoja tai tukeaksesi toimintaamme


 

Arvomme

  • yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen
  • yhdenvertaisuus
  • väkivallattomuus
  • heikossa asemassa olevien puolustaminen
  • toisten hyväksyntä ja empatia
  • yhteiskunnallinen perehtyneisyys ja luokkatietoisuus
  • demokraattisesti vaikuttaminen yhteiskuntaan


Yhteiset periaatteemme

  1. turvallisemman tilan periaatteet*
  2. väkivallattomuus
  3. avoin ja rehellinen viestintä
  4. rauhanomainen aktivismi
  5. päihteettömyys ellei toisin ilmoitettu järjestäjien puolesta
  6. yhteisöllisyys ja tasa-arvo

* Turvallisemman tilan periaatteet SMHV

  • Kunnioita toisen henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa. Kunnioita itsemääräämisoikeutta. Älä koske toista kysymättä lupaa. Muista, ettet voi tietää toisen rajoja kysymättä niitä. Pyydä tilaa myös itsellesi tarvittaessa.
  • Älä pilkkaa muita. Kunnioita toisten mielipiteitä, uskomuksia, kokemuksia ja eriäviä näkökantoja. Älä pilkkaa, ivaa, halvenna, sysää syrjään tai nolaa ketään puheillasi, käytökselläsi tai teoillasi. Pitäydy ulkonäön arvostelusta, juoruilusta ja stereotypioiden ylläpitämisestä.
  • Ei kehosyrjintää. Älä kommentoi toisen kehoa. Jätä myös pois kommentit toisten ruoka-annoksista ja syömisestä.
  • Älä tee oletuksia ulkonäköön tai toimintaan perustuen. Älä tee oletuksia kenenkään seksuaalisuudesta, sukupuolesta, kansallisuudesta, etnisyydestä, uskonnosta, arvoista, sosioekonomisesta taustasta, terveydestä tai toimintakyvystä
  • Anna tilaa. Pyri huolehtimaan siitä, että kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Älä jyrää muiden mielipiteitä ja anna puheenvuoro. Kunnioita myös toisten yksityisyyttä ja käsittele arkoja aiheita kunnioittavasti.
  • Kuuntele ja opi. Ota vastaan uudet aiheet, henkilöt ja näkökulmat ennakkoluulottomasti. Suhtaudu jokaiseen vastaantulevaan asiaan ja tilanteeseen mahdollisuutena oppia uutta ja kehittyä.
  • Puutu häirintään myös sitä todistaessasi ja kysy häirityksi tulleelta, haluaako hän apua tai tukea. Älä jää vain sivustakatsojaksi.
  • Ole vastuussa omasta toiminnastasi ja käytöksestäsi. Ole tietoinen, että toiminnallasi on vaikutus toisiin ihmisiin hyvistä aikomuksistasi huolimatta.
  • Pyydä anteeksi, jos olet loukannut tahallisesti tai tahattomasti muita.


( Nämä turvallisen tilan periaatteet on koottu seuraavien lähteiden pohjalta: https://www.ykliitto.fi/turvallinen-tila, https://yhdenvertaisuus.fi/turvallisemman-tilan-ohjeistus)